Aktuella och intressanta föreläsningar

I år gästade SCB och VIVAB Avfallsdagarna med intressanta föreläsningar: ”Nationell avfallsstatistik och förenklad uppgiftslämnande via EDP Future till SCB” samt ”En annorlunda ÅVC-lösning med nya möjligheter”. Mats Notlin och Mikael Ledin från EDP gav sina bästa tips på vad man behöver tänka på vid upphandling av ny entreprenör.

Ämne efter intresse – deltagarnas val

I år hade Avfallsdagarna fokus på automatisering och de 180 deltagarna kunde själva styra en del av programmet genom valbara pass. De sju olika passen gick alla under temat automatiserade tjänster och funktioner, men med olika inriktningar. Exempel på dessa var Ärendehantering genom ett klick, Schemaläggaren, Automatiskt kommunikation med kund via epost/sms och Händelser utanför körlista.

Intressanta möten

Förutom att lyssna på nyheter och kommande funktionalitet är Avfallsdagarna ett perfekt forum för att träffa kollegor inom samma bransch. För oavsett vilken kommun man representerar, är utmaningar ofta i stort sett samma. Under dagens pauser passade deltagarna på att nätverka för att diskutera erfarenheter, utmaningar och möjligheter, rörande såväl EDP Future och EDP Mobile som annat. Detta är ett viktigt inslag i Avfallsdagarna, eftersom deltagarna sitter tillsammans på en enorm kunskapsbank.