Navigation

Bra väg för lastbil

Du är van vid att din GPS snabbt visar den optimala vägen för personbilar, där cykelvägar och promenadstigar ofta undviks. Men vad händer när du kör lastbil?

Det är här vår lösning tar vid. Den utgår ifrån att man kör lastbil och undviker klena broar och tunnlar med lågt i tak. Med Navigation får du en navigeringspartner som förstår lastbilskörningens utmaningar och ser till att du når dina destinationer säkert och effektivt.

Navigation hjälper även till att vägleda vikarier så de kan köra effektivare direkt och gör det enklare för alla att hjälpa till på andra förares rutter. 

Till skillnad från när du använder en kart-app i din privata mobil är adresserna redan inmatade när man kör efter en körlista. Med vårt system behöver föraren därför inte lägga tid på att söka fram destinationer. Så fort föraren väljer ett nytt uppdrag visas en ruttlinje från bilen till uppdraget automatiskt. 

Spar tid och bränsle

Navigation visar Trafikverkets information om trafikolyckor och vägarbeten, så att förare enkelt kan undvika köer samt minska onödiga avvikelser. Det gör inte bara att de kan komma fram snabbare och säkrare än tidigare utan även att de sparar bränsle under körningen.

Den blå linjen visar en bra väg för lastbil.

Navigation visar den senaste trafikinformationen från Trafikverket.

Chaufförerna hittar oftast bra själv. Men vi hade en ny förare i veckan och han hade god hjälp av navigationslinjen.

Peter Aronsson

Systemförvaltare, Kristianstad

Det är många som frågat efter den här tilläggsprodukten.

Ola Orestam

Produktkonsult, VertiGIS

För mer information kontakta försäljningsavdelningen på sales-se@vertigis.com eller 046-23 45 50.